Premierul Boc a declarat ca aceia care nu aplica programul Guvernului privind combaterea evaziunii fiscale trebuie schimbati fara "somatie" si "mangaieri pe crestet", precizand ca vrea finalizarea pachetului legislativ pentru acest domeniu pana miercuri, la urmatoarea sedinta a Executivului.
Boc a luat cuvantul in deschiderea sedintei grupului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, la care iau parte ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, precum si ministrul de Interne, Vasile Blaga.

"Se pune intrebarea de ce avem acum o urgenta in raport cu situatia anterioara. Lucrurile sunt foarte, foarte clare. Nu poti sa le ceri oamenilor reduceri de salarii si pensii si in acelasi timp sa accepti in continuare evaziune fiscala. Evazionistii nu platesc pensii, statul plateste si trebuie sa plateasca pensii, iar daca autoritatile statului nu-si fac datoria inseamna ca statul in esenta este pus in pericol. Vreau sa stiti ca orice leu adus in plus din evaziunea fiscala inseamna un leu si un ban in plus pentru infrastructura, pentru investitii, pentru educatie, pentru sanatate, pentru salarii si pensii", a afirmat Boc, citat de NewsIn.

Premierul le-a cerut celor responsabili sa termine pachetul legislativ pentru combaterea evaziunii fiscale pana miercuri, astfel incat sa fie abordat intr-o prima lectura in Guvern. El le-a mai cerut celor care coordoneaza activitatea anti-evaziune sa inlocuiasca fara somatie persoanele care nu aplica programul Guvernului.

"Sa impuneti masuri organizatorice ferme de combatere a evaziunii fiscale si deja am vazut cateva rezultate pozitive la Interne si Finante. In al treilea rand, (va cer, n.r.) schimbarea fara somatie a celor care nu aplica programul Guvernului de combatere a evaziunii fiscale, repet, fara somatie, nu avem timp de mangaieri pe crestet", a sustinut seful Executivului.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, afirma recent ca va demisiona daca nu va castiga batalia cu contrabanda si evaziunea. Saptamana trecuta, presedintele Basescu le-a cerut ministrilor Vladescu si Vasile Blaga sa se implice mai mult in combaterea evaziunii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ce premieri a avut Romania dupa anul 2000
Setari Cookie-uri