“Masurile luate de catre guvern pentru scaderea deficitului bugetar au putine sanse de a aduce la buget sumele scontate, din cauza efectelor «in cascada» pe care le vor avea in sensul scaderii consumului - si asa aflat la «cote» nesatisfacatoare -, fapt care va conduce la cresterea numarului de falimente si someri inclusiv din sectorul privat, precum si la diminuarea TVA-ului incasat”, afirma Victor Safta (foto), directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

El este de parere ca investitiile vor fi descurajate, atat din cauzele mentionate anterior, cat si ca urmare a inducerii starii de expectativa, intrucat companiile nu stiu ce le rezerva viitorul, din punct de vedere al legislatiei si fiscalitatii.

“In plus, instabilitate de orice fel - politica, sociala, legislativa etc. – reprezinta cel mai mare pericol in momentul de fata, putand «trimite» Romania cu cativa ani inapoi”, declara Safta.

Analistii de la X-Trade Brokers subliniaza ca, in perioada urmatoare, se va inregistra o volatilitate ridicata pe toate planurile, inclusiv in ceea ce priveste moneda naţionala.

“Leul a reacţionat deja fata de masurile anuntate recent si ecourile acestora: saptamana trecuta, pe platforma X-Trade Brokers, moneda nationala a inregistrat o variatie de 2,34% intre minimul si maximul perioadei. Pentru comparatie, in primele patru luni ale anului, leul a inregistrat o variatie maxima de 4,89%. Ne asteptam ca in perioada urmatoare leul sa ramana volatil”, a aratat seful XTB Romania.