Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a dorit sa comenteze ce va face guvernul dupa ce scrisoarea catre FMI nu a primit aviz favorabil in plenul Consiliului Economic si Social (CES), insa a precizat ca Executivul va decide daca documentul urmeaza sa fie modificat sau nu.

"Daca nu primim aviz favorabil, ne intoarcem cu textul in guvern", a spus Vladescu (foto), citat de NewsIn.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a amenintat ca sindicatele vor incepe un razboi de uzura cu guvernul, care va include mitinguri si greva generala, daca Executivul va trimite FMI scrisoarea de intentie fara modificarile cerute de partenerii sociali. "Acest razboi va fi pe termen nelimitat. Suntem dispusi sa mergem pana la capat si sa dam jos acest guvern, daca nu se va tine cont de solicitarea noastra", a declarat Hossu, dupa sedinta CES.

Sindicatele nu sunt de acord cu reducerea fondului de salarii la societatile cu capital majoritar de stat, in conditiile in care au avut loc deja disponibilizari, si nici cu reducerea pensiilor cu 15%, unde "s-ar putea accepta o micsorare diferentiata", potrivit lui Hossu.

"Guvernul ar putea redacta o noua scrisoare in termen de o saptamana, asa cum ne-a spus Minstrul Finantelor, iar apoi sa negocieze cu FMI un nou acord", a mai spus Hossu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri