Ziarul Financiar relateaza despre intalnirea de ieri a Consiliului Economic si Scoial, ai carei 45 de membri “s-au ingramadit intr-o sala ieri trei ore fara sa fie in stare sa ia o decizie”. Pana la finalul anului, nivelul datoriei externe va ajunge la 90 mld. euro, echivalentul a 73% din PIB, estimeaza un economist al RBS Romania.

“Record absolut: economia subterana a ajuns la 40% din PIB”, titreaza Financiarul. Evaziunea fiscala din industria alimentara se ridica la 7-8 mld. euro anual, iar alte doua miliarde de euro se pierd prin evaziunea cu tu¬tun, alcool si produse petroliere.

Razboiul euro-dolar face prima victim in Romania – pretul benzinei, scrie Gandul. Dupa ce benzina s-a scumpit cu 8,2% anul acesta, intarirea continua a dolarui fata de leu se va traduce in preturi si mai mari la pompa.

“Cine vrea sa-i aduca pe mineri in Capitala?” intreaba Romania Libera, care anunta ca peste 300 de ortaci sunt asteptati maine la Bucuresti.

Money Express analizeaza, in editia din aceasta saptamana, cum a incercat Cornel Penescu sa goleasca “stupul cu miere” al propriei companii.

Au inceput executarile la Laguna Residence, anunta Capital.ro. Cu numeroase procese pe rol, GEA Prasa International a vandut activele si pasivele catre o firma nou-infiintata.