Comisarii Garzii Financiare au confiscat, in perioada 1 ianuarie – 30 aprilie, bunuri in valoare totala de 20 milioane lei, precum si sume de bani numerar care totalizeaza 32.5 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala ( ANAF).
Confiscarile au avut loc in urma incalcarii de catre diversi agenti economici a Ordonantei Guvernului nr. 93/ 2003 privind Codul de Procedura Fiscala coroborat cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicate, respectiv, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/ 1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata.

Astfel, in primele patru luni au fost confiscate produse energetice in valoare de 142.600 lei, 4,4 milioane tigarete de 1.4 milioane lei, bauturi alcoolice de 650.000 lei, legume si fructe in valoare de 3,3 milioane lei, carne si produse din carne de 2.4 milioane lei, masa lemnoasa de 21.700 lei, cereale de 160.800 lei, produse de morarit si panificatie de 22.400 de lei, mijloace de transport de 913.600 lei si alte categorii de bunuri in valoare de 11 milioane lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri