"Fata de 1.360.000 de bugetari in acest an, trebuie sa ajungem la o medie de 1.260.000 de bugetari in 2011, iar fondul de salarii va trebui sa ajunga la 39 de miliarde de lei", a spus Vladescu.

Ministrul Finantelor a precizat ca vor avea loc disponibilizari in sistemul bugetar atat in 2010, cat si in 2011. "Vorbim despre reducerea salariilor de la nivelul tuturor bugetarilor, discutam despre restructurarea la nivelul tuturor administratiilor publice", a spus Vladescu.

"Anul acesta mergem in paralel cu reducerea salariilor si disponibilizarile", a adaugat acesta.

Ministrul Finantelor a precizat ca "a da afara toti ministrii si secretarii de stat ar presupune o economie de cateva milioane de euro", in conditiile in care Romania trebuie sa reduca in acest moment din cheltuieli mai mult de doua miliarde de euro.

Tot ieri, Sebastian Vladescu a afirmat la intalnirea cu reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, ca masura reducerii salariilor bugetarilor si a pensiilor se va aplica pana la jumatatea anului viitor, a declarat secretarul general al CSDR, Sabin Rusu, potrivit NewsIn.

Vladescu a mai spus, conform acelorasi surse, ca din a doua jumatate a anului viitor se asteapta o revigorare a economiei, astfel incat salariile si pensiile sa inceapa din nou sa creasca.

"La intalnirea de astazi (marti - n.r.), am fost surprinsi sa aflam ca reducerile salariilor si pensiilor nu sunt numai pentru anul acesta, ci si pentru prima jumatate din 2011, dupa care ministrul Vladescu se asteapta la o redresare economica", a mai spus Rusu.