Majoritatea pancartelor agitate la miting vizeaza masurile de austeritate anuntate de guvern din cauza crizei. "Noua ne-ati lasat un pic/La voi n-ati taiat nimic" si "Udrea, cu poseta ta/Traieste toata institutia mea!" sunt alte doua mesajele afisate de oamenii care s-au adunat in fata Guvernului, nemultumiti de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, potrivit NewsIn.

Pe alte pancarte se cere demisia presedintelui Basescu, iar premierul Boc apare cu o coasa. Un alt text afisat la miting prezinta un dialog imaginar intre Basescu si seful guvernului, in care seful statului repeta indemnul "Sa traiti bine!", iar prim-ministrul raspunde "Avem noi grija, domnule presedinte".

In Piata Victoriei se afla si o fanfara venita din Covasna, care canta imnuri mortuare, iar pe trotuarul din fata Muzeul Taranului Roman, cateva zeci de pensionari ii aplauda pe sindicalisti si striga "Jos Basescu!".

In jurul orei 10.40, in Piata Victoriei se aflau circa 15.000 de oameni, potrivit Jandarmeriei.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, sustine ca toate cheltuielile pentru deplasarea participantilor veniti din tara cu sute de autocare si microbuze sunt suportate de sindicate.

Ziua protestelor. Afla ce strazi sunt blocate