Ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, si omologul sau din Republica Moldova, Veaceslav Negruta, au semnat miercuri un acord privind cooperarea in domeniul finantelor publice.

Acordul de cooperare intre cele doua ministere prevede elaborarea si realizarea unor programe anuale comune in urmatoarele domenii: gestionarea bugetului, politica si legislatia fiscal-bugetara, politica si legislatia vamala, administrarea impozitelor si taxelor, autonomia financiara a autoritatilor publice locale, administrarea datoriei publice, controlul financiar public intern, achizitii publice, se precizeaza intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor Publice.

Cooperarea pe aceste domenii se va desfasura sub forma unor programe de instruire organizate de comun acord, schimb de materiale documentare, legislatie si alte informatii din domeniul finantelor publice, schimb de experienta prin reuniuni, seminarii, conerinte si ateliere de lucru intre cele doua state.

Acordul se va implementa pe baza unui Program anual de cooperare stabilit de catre cele doua ministere, ce va detalia activitatile ce se vor intreprinde pentru fiecare domeniu de cooperare in parte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
OTP Group anunta finalizarea achizitiei Mobiasbanca