Compania CEZ Distributie, membra a grupului CEZ din Cehia, va investi 139,77 milioane lei, fara TVA, in urmatorii patru ani, in servicii de mentenanta a retelelor sale din judetele Arges, Valcea, Olt, Gorj, Dolj, Teleorman, Mehedinti, potrivit unui anunt al companiei de pe e-licitatie.ro.

Pentru achizitia acestor servicii de mentenanta, compania va incheia un acord-cadru in urma unor negocieri ce vor avea loc la 21 iunie. Contractul va fi suportat din fonduri proprii ale CEZ Distributie, prin virament bancar.

Companiile interesate sa oferteze pentru aceste servicii trebuie sa depuna o garantie pentru participare de 530.000 lei, iar cifra medie anuala de afaceri pe ultimii trei ani trebuie sa fie de 70,88 milioane lei fara TVA, potrivit NewsIn.

Grupul ceh CEZ a intrat in 2005 pe piata romaneasca, dupa ce a preluat unul din distribuitorii de electricitate. In prezent, afacerile cehilor se realizeaza prin CEZ Romania, care include CEZ Distributie (distribuitor de energie electrica in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman), CEZ Trade (care se ocupa cu vanzarea si cumpararea de energie electrica pe piata en gros), CEZ Vanzare si CEZ Servicii. Pe sectorul de distributie si vanzari, CEZ detine in Romania o cota de piata de 17%.

CEZ are aproape sapte milioane de clienti si un portofoliu al capacitatii instalate de peste 14.300 MW, activand in 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est. Firma, listata la bursele din Praga si Varsovia, are o capitalizare de peste 30 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEZ Romania: Pierderi de 229 de milioane de lei in 2016