Societatea de termoficare SC Termica SA Vaslui se inchide la 1 iunie din cauza datoriilor acumulate, iar cei 135 de salariati vor fi trimisi in somaj.

Societatea de termoficare, al carei actionar majoritar este Consiliului Local Vaslui, are datorii uriase catre furnizori, ce se ridica la aproape 30 milioane de lei, cele mai multe chiar catre societatile din subordinea primariei.

Potrivit viceprimarului municipiului Vaslui, Daniel Neacsu, SC Termica a rezistat in sezonul trecut datorita centralelor de cvartal care au fost modernizate, dar si a subventiilor primite de la stat.

”Cum anul acesta se pare ca nu vor mai fi subventii, iar gigacaloria se va plati la pret real, e putin probabil ca Termica sa-si reinceapa activitatea. Nu stim exact care e planul managerului acestei societati, dar e putin probabil sa mai reziste. Din sezonul rece viitor, cele trei centrale de cvartal din municipiul Vaslui, care functioneaza bine si au fost modernizate, vor fi complet despartite de Termica si vor functiona autonom”, a declarat viceprimarul Daniel Neacsu, citat de NewsIn.

De la 1 iunie, cei 135 de angajati ai SC Termica vor fi disponibilizati.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si