Planul masurilor de austeritate dictate de criza va fi discutat din nou astazi, la ora 14.00, de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si liderii confederatiilor sindicale, acestia anuntand ca se vor reuni ulterior in comitetul de criza daca Executivul nu le va lua in calcul propunerile.
Update: Premierul Emil Boc va participa la intalnirea dintre ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si liderii confederatiilor sindicale.

"Cerem micsorarea fondului de salarii in vederea unor eventuale reduceri diferentiate, in locul reducerii tuturor salariilor cu 25%, si mai solicitam inghetarea pensiilor anul acesta, in locul micsorarii lor cu 15%", a precizat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, citat de NewsIn.

Intalnirea vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul isi va asuma raspunderea in fata parlamentului pentru planul de masuri.

In functie de rezultatul discutiilor de la Finante, sindicalistii s-ar putea reuni ulterior pentru a definitiva calendarul protestelor. Ei ameninta ca, daca Executivul nu va renunta la aceste masuri, vor declansa greva generala. Sindicatele din invatamant au anuntat deja ca vor inceta lucrul in 31 mai.

Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, dar si de micsorarea alocatiilor sociale. Ei ameninta ca, daca Executivul nu va renunta la aceste masuri, vor declansa greva generala.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri