Update: Premierul Emil Boc va participa la intalnirea dintre ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si liderii confederatiilor sindicale.

"Cerem micsorarea fondului de salarii in vederea unor eventuale reduceri diferentiate, in locul reducerii tuturor salariilor cu 25%, si mai solicitam inghetarea pensiilor anul acesta, in locul micsorarii lor cu 15%", a precizat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, citat de NewsIn.

Intalnirea vine dupa ce premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul isi va asuma raspunderea in fata parlamentului pentru planul de masuri.

In functie de rezultatul discutiilor de la Finante, sindicalistii s-ar putea reuni ulterior pentru a definitiva calendarul protestelor. Ei ameninta ca, daca Executivul nu va renunta la aceste masuri, vor declansa greva generala. Sindicatele din invatamant au anuntat deja ca vor inceta lucrul in 31 mai.

Principalele nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, dar si de micsorarea alocatiilor sociale. Ei ameninta ca, daca Executivul nu va renunta la aceste masuri, vor declansa greva generala.