„Miercurea viitoare, Guvernul va aproba in sedinta scrisoarea de intentie catre FMI si, imediat dupa aceea, isi va asuma raspunderea pe un proiect de Lege care sa puna in aplicare scrisoarea de intentie si masurile de sustinere a activitatii economice si a locurilor de munca in Romania”, a declarat Boc, inaintea discutiilor cu sindicatele, citat de NewsIn.

Prim-ministrul a spus ca alternativa la reducerea cheltuililor este majorarea taxelor. "Criza economica ce s-a adancit in 2010, in loc sa aiba un alt curs in intreaga lume, ne determina ca acum sa luam masuri aspre, dure, ca sa putem plati salarii si pensii in Romania", a adaugat el.

Joi dimineata, liderii coalitiei au discutat la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu pe tema scrisorii catre FMI. Potrivit unor surse politice, s-a ajuns la concluzia ca trebuie consultate in legatura cu masurile de austeritate atat sindicatele, partidele din majoritatea guvernamentala, cat si partidele de opozitie.

Astfel, marti ar urma sa aiba loc o intalnire a grupurilor parlamentare care sustin Guvernul cu membrii Cabinetului Boc si cu presedintele Traian Basescu. Textul scrisorii ar urma sa fie trimis joi la Parlament, in scopul asumarii raspunderii.