"Am convenit cu Guvernul Romaniei ca trebuie restranse cheltuielile bugetare, ca sa punem programul pe picioare. Vreau sa reamintesc ca scopul final al programului este ca Romania sa aiba finante publice solide, care sa permita revenirea" economica, a precizat oficialul FMI. "Si, bineinteles, exista posibilitatea unei combinatii intre reducerea cheltuielilor si cresterea taxelor, masuri prin care s-ar putea ajusta deficitul bugetar", a adaugat Caroline Atkinson, citeaza NewsIn.

"Guvernul Romaniei a ales sa se concentreze pe reducerea cheltuielilor, in special pe taierea salariilor. Aceasta a fost decizia Guvernului", a subliniat Atkinson, care, intrebata daca FMI ar fi dispus la o renegociere a programului cu Romania, in conditiile in care masurile anuntate de Guvernul Boc au stranit controverse si proteste, a evitat un raspuns direct.

"Nu exista optiuni simple cand vorbim despre reduceri bugetare. Noi am precizat ca, in Romania, ca in orice alta tara, este foarte important ca cei vulnerabili sa fie protejati, iar masurile cu impact social major sa fie limitate", a mai spus directorul pentru relatii externe al FMI.