„Se aloca 268 milioane de lei din Fondul de Mediu - ca din buget nu aveam bani – si atunci am facut o analiza si sunt foarte ramase in urma aceste zone si cu unele studii de fezabilitate. Vom porni pentru ca suntem ramasi in urma si putem si din fondul de mediu, si din bani europeni putem accesa fonduri pentru prevenirea inundatiilor. Deocamdata, aceste 268 milioane de lei, care sunt o suma importanta”, a declarat Borbely, conform NewsIn.

Ministrul a spus ca suma nu va fi impartita in mod egal in judetele care au astfel de zone expuse inundatiilor si ca se are in vedere in primul rand localitatea Gataia din judetul Timis. „Sunt lucrari mari, una mare in Banat, pentru ca sarbii au facut un dig mai mare si acum noi trebuie sa facem unul si mai mare. E o lucrare mare si nu putem sa o oprim, ca altfel degeaba am facut-o”, a spus Borbely.

Ministrul a dat asigurari ca va aloca sume si pentru judetul Mures, unde, de asemenea, exista localitati care sunt inundate frecvent de cate ori ploua mai mult.