Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Tg Mures, ca saptamana viitoare va fi adoptata in sedinta de guvern o hotarare, prin care se aloca bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor si de consolidare a zonelor expuse acestui risc.
„Se aloca 268 milioane de lei din Fondul de Mediu - ca din buget nu aveam bani – si atunci am facut o analiza si sunt foarte ramase in urma aceste zone si cu unele studii de fezabilitate. Vom porni pentru ca suntem ramasi in urma si putem si din fondul de mediu, si din bani europeni putem accesa fonduri pentru prevenirea inundatiilor. Deocamdata, aceste 268 milioane de lei, care sunt o suma importanta”, a declarat Borbely, conform NewsIn.

Ministrul a spus ca suma nu va fi impartita in mod egal in judetele care au astfel de zone expuse inundatiilor si ca se are in vedere in primul rand localitatea Gataia din judetul Timis. „Sunt lucrari mari, una mare in Banat, pentru ca sarbii au facut un dig mai mare si acum noi trebuie sa facem unul si mai mare. E o lucrare mare si nu putem sa o oprim, ca altfel degeaba am facut-o”, a spus Borbely.

Ministrul a dat asigurari ca va aloca sume si pentru judetul Mures, unde, de asemenea, exista localitati care sunt inundate frecvent de cate ori ploua mai mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri