Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a participat intre 19 si 20 mai la lucrarile celei de a XIII-a Sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale romano-siriene de cooperare economica, tehnica si stiintifica, care a avut loc la Damasc. In cadrul lucrarilor Comisiei, ministrul Adriean Videanu a avut intalniri bilaterale cu presedintele Consiliului de Ministri, cu Vicepresedintele Consiliului de Ministri pentru Probleme Economice, precum si cu ministrul transporturilor si ministrul industriei.

"Principalele aspecte abordate in cadrul acestor intalniri vor constitui prioritati ale agendei economice comune si se refera la initierea unei cooperari trilaterale Romania-Siria-Turcia, sustinerea proiectelor comune de promovare comerciala si investitionala, implicarea firmelor romanesti in proiectele guvernamentale siriene de investitii, crearea de parteneriate pentru valorificarea resurselor de gaz si a celor geologice din Siria, utilizarea expertizei romanesti in proiecte privind distributia si valorificarea resurselor de gaz din principalele centre industriale din Siria", potrivit NewsIn.

De asemenea, delegatia romana si-a exprimat disponibilitatea de a participa, alaturi de partenerii sirieni, in proiecte comune din domenii ca industria petrolului, gazelor, chimiei si petrochimiei, energie, trasporturi, telecomunicatii etc.

Ministrul Videanu considera totodata ca fiind importanta continuarea organizarii de misiuni economice, a participarii la targurile si expozitiile internationale organizate in cele doua tari, precum si a intensificarii colaborarii intre organizatiile neguvernamentale din domeniul economic.

La finalul reuniunii de la Damasc a Comisiei mixte, cei doi co-presedinti, Adriean Videanu si ministrul finantelor din Siria, Mohamed Al-Hussein, au semnat Protocolul sesiunii a XIII-a a Comisiei mixte guvernamentale. Lucrarile Comisiei mixte reprezinta cadrul guvernamental pentru promovarea si amplificarea relatiilor bilaterale in domenii ca energia, transporturile, agricultura, constructiile, comunicatiile, turismul, mediul etc.