Reprezentantii patronatelor au declarat, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu ministrul Muncii, ca vor sustine scrisoarea catre Fondul Monetar International (FMI) si ca reprezentantii guvernului au acceptat o parte dintre propunerile lor.
"Am hotarat sa susținem scrisoarea de intenție catre FMI bazata pe cei doi piloni de forța: reducerea veniturilor in sectorul bugetar si a pensiilor. Am hotarat acest lucru pentru ca alternativa de crestere a taxelor si impozitelor ar fi condus Romania intr-o stare de colaps, iar din noiembrie nu am mai fi putut plati pensii si salarii pentru bugetari”, a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei Confederstiilor Patronale din Romania (ACPR),
Dan Matei Agathon. El a precizat ca vorbeste in numele Aliantei pe care o reprezinta.

Potrivit lui Agathon, reprezentantii Executivului au fost de acord cu sapte dintre propunerile formulate de ACPR, printre care cea privind exceptarea programatorilor IT de plata la impozitului pe venit.

La randul sau, presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta trebuie sa sustina o ”solutie imediata” si ca, cel mai probabil, va sustine intregul pachet convenit cu FMI, nu doar reducerea pensiilor și salariilor. ”Suntem obligati sa susținem o solutie imediata, nu avem de ales, Romania nu mai are timp, situatia economica (...) este deosebit de grava. (...) Vom avea o pozitie care, cel mai probabil, va sustine intregul pachet, nu numai reducerile de pensii si salarii”, a spus Coraci.

Presedintele UGIR 1903 a precizat ca va susține acest punct de vedere in sedinta de marti a Consiliului Economic si Social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri