Patronatele sustin scrisoarea catre FMI

Reprezentantii patronatelor au declarat, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu ministrul Muncii, ca vor sustine scrisoarea catre Fondul Monetar International (FMI) si ca reprezentantii guvernului au acceptat o parte dintre propunerile lor.
"Am hotarat sa susținem scrisoarea de intenție catre FMI bazata pe cei doi piloni de forța: reducerea veniturilor in sectorul bugetar si a pensiilor. Am hotarat acest lucru pentru ca alternativa de crestere a taxelor si impozitelor ar fi condus Romania intr-o stare de colaps, iar din noiembrie nu am mai fi putut plati pensii si salarii pentru bugetari”, a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei Confederstiilor Patronale din Romania (ACPR),
Dan Matei Agathon. El a precizat ca vorbeste in numele Aliantei pe care o reprezinta.

Potrivit lui Agathon, reprezentantii Executivului au fost de acord cu sapte dintre propunerile formulate de ACPR, printre care cea privind exceptarea programatorilor IT de plata la impozitului pe venit.

La randul sau, presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta trebuie sa sustina o ”solutie imediata” si ca, cel mai probabil, va sustine intregul pachet convenit cu FMI, nu doar reducerea pensiilor și salariilor. ”Suntem obligati sa susținem o solutie imediata, nu avem de ales, Romania nu mai are timp, situatia economica (...) este deosebit de grava. (...) Vom avea o pozitie care, cel mai probabil, va sustine intregul pachet, nu numai reducerile de pensii si salarii”, a spus Coraci.

Presedintele UGIR 1903 a precizat ca va susține acest punct de vedere in sedinta de marti a Consiliului Economic si Social.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Şeful FMI avertizează că este puţin probabilă o redresare completă până în 2021
Setari Cookie-uri