Sute de comune din tara vor primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru a putea realiza lucrari de infrastructura rurala, potrivit ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, la o conferinta organizata la sfarsitul saptamanii de Fondul de Garantare a Creditului Rural.
Ministrul Agriculturii a precizat ca Programul National de Dezvoltare Rurala iși propune modernizarea satului, dar reprezinta si o solutie in conditiile crizei economice actuale. Astfel, 600 de comune vor primi fonduri pentru lucrari de infrastructura relateaza NewsIn.

"Sper sa dezvoltam o relatie de incredere si sa dezvoltam afacerile in economia rurala cu lucrari de infrastructura, intr-un mod prietenos care sa contribuie la modernizarea satului romanesc. Cand spun asta, ma gandesc ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) vom finanta, vom ajuta prin acordarea de finantari 600 de comune sa-si faca lucrari de infrastructura rurala”, a precizat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru.

Oficialul a mai precizat ca transa a doua de finantare, de 1,5 miliarde de euro, va fi contractata in urmatoarele zile, el exprimandu-si speranta ca banii vor fi investiti in infrastructura.

“Pot sa va spun ca a doua transa din totalul de 1,5 miliarde euro, pe masura de infrastructura rurala, va fi contractata pana la sfarsitul acestei luni. Sunt resurse financiare importante pe care le contractam, dar am vrea sa le vedem si cheltuite pentru a putea da acel imbold necesar economiei nationale, de a avea din nou crestere economica", a adaugat Dumitru.

Directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Mihai Vadan, i-a asigurat pe participanti de sprijinul si interventia sa, in scopul eliminarii problemelor cu care se confrunta in aplicarea actualului mecanism de garantare a creditelor acordate de bancile comerciale beneficiarilor PNDR.

“La nivelul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-au incheiat cateva sesiuni de selectie a unor proiecte de investitii cu valori mari. Agentia a evaluat in jur de 30.000 de proiecte, iar dintre acestea aproximativ 30% sunt contractate”, a mentionat Mihai Vadan. 


Actiunea organizata de Fondul de Garantare a Creditului Rural-IFN S.A si-a propus identificarea de solutii pentru finantarea proiectelor europene si asigurarea unei gestionari corespunzatoare a fondurilor comunitare. Manifestarea a avut loc la Centrul International de Conferinte al Universitatii Valahia Targoviste si a reunit institutiile financiar-bancare si beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri