In ciuda afirmatiilor sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn potrivit caruia Fondul a cerut mai degraba impozitarea romanilor instariti decat taierea unidirectionala a cheltuielilor de personal si a pensiilor, premierul Emil Boc mentine decizia de scadere cu 25% respectiv 15% a salariilor bugetarilor si a pensiilor.
“In perioada de criza nu se majoreaza fiscalitatea – TVA si cota unica.[..] Nu este o placere pentru mine ca prim-ministru sa recurg la aceasta decizie. [..] Insa domnii Tariceanu si Vosganian au oferit in 2007 si 2008 bugetarilor cadouri otravite in materie de pensii si salarii”, a spus Boc.

Pentru situatia actuala Boc da vina in principal pe deciziile de majorare a salariilor si a pensiilor aplicate in anii 2007 si 2008, in timpul mandatului fostului premier Calin Popescu Tariceanu.

“S-a creat un dezechilibru intre valoarea pensiilor si a salariilor si productivitate. In acei doi ani, Guvernul a dat 20 de ordonante de urgenta pentru cresterea salariilor si a pensiilor: 9 in 2007 si 11 in 2008”, a precizat premierul.

“ In 2007 si 2008 am trait din imprumuturi si consum. Am trait din credite cu buletinul”, a continuat Boc.

Premierul a mai anuntat ca diminuarile de venituri vor afecta populatia pe o perioada de cel putin sase luni. Dupa aceasta perioada cresterea salariilor bugetarilor nu va fi posibila decat in conditiile unei restructurari a sistemului bugetar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Emil Boc: Voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului
Setari Cookie-uri