Premierul Emil Boc a declarat ca alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, cele de care beneficiaza veteranii de razboi si persoanele persecutate politic nu vor fi reduse, scrie NewsIn.
”Impreuna cu domnul ministrul (al Muncii n.r.) facem in continuare calcule, dar nu vor fi afectate alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, pentru veteranii de razboi, pentru persoanele persecutate politic, adica incercam sa limitam ca persoanele cele mai defavorizate sa fie afectate de aceasta reducere cu 15% a cheltuielilor sociale”, a declarat Boc.

El a precizat ca forma finala va fi prezentata dupa sedinta de miercuri a Executivului.

Boc a mai spus ca la reducerea cheltuielilor bugetare se va tine seama ca niciun angajat sa nu aiba un salariu mai mic de 600 de lei, chiar daca taierea de 25% ar inseamna o reducere sub acest plafon. ”Nimeni nu va cobori sub acest plafon, tocmai pentru a fi protejat”, a spus premierul.

Potrivit unui proiect de OUG prezentat vineri de mass-media, incepand cu 1 iunie 2010 ar urma sa fie reduse cu 15% indemnizatiile acordate invalizilor, vaduvelor si veteranilor de razboi, cele acordate persoanelor persecutate politic sau din motive etnice, precum si alocatiile pentru copii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri