Alocatiile si indemnizatiile pentru handicap si veterani nu vor fi reduse

Premierul Emil Boc a declarat ca alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, cele de care beneficiaza veteranii de razboi si persoanele persecutate politic nu vor fi reduse, scrie NewsIn.
”Impreuna cu domnul ministrul (al Muncii n.r.) facem in continuare calcule, dar nu vor fi afectate alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, pentru veteranii de razboi, pentru persoanele persecutate politic, adica incercam sa limitam ca persoanele cele mai defavorizate sa fie afectate de aceasta reducere cu 15% a cheltuielilor sociale”, a declarat Boc.

El a precizat ca forma finala va fi prezentata dupa sedinta de miercuri a Executivului.

Boc a mai spus ca la reducerea cheltuielilor bugetare se va tine seama ca niciun angajat sa nu aiba un salariu mai mic de 600 de lei, chiar daca taierea de 25% ar inseamna o reducere sub acest plafon. ”Nimeni nu va cobori sub acest plafon, tocmai pentru a fi protejat”, a spus premierul.

Potrivit unui proiect de OUG prezentat vineri de mass-media, incepand cu 1 iunie 2010 ar urma sa fie reduse cu 15% indemnizatiile acordate invalizilor, vaduvelor si veteranilor de razboi, cele acordate persoanelor persecutate politic sau din motive etnice, precum si alocatiile pentru copii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri