Centrele de primire clienti GDF SUEZ Energy Romania (fostul Distrigaz Sud) vor fi inchise, la fel ca si casieriile si biroul de relatii cu publicul ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti si cele ale Enel Energie Muntenia din municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Giurgiu. Si Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca unitatile teritoriale retail, inclusiv cele care isi desfasoara activitatea in mall-uri, centrele de afaceri corporate si administratia centrala nu vor avea program cu publicul luni, scrie 9AM.

Posta Romana a anuntat ca subunitatile postale din intreaga tara nu vor avea program de lucru cu publicul luni, masura luata in baza prevederilor Codului Muncii care stipuleaza ca prima si a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Mai multe banci au anuntat de asemenea ca luni nu vor avea program cu publicul.

Profesorii si elevii vor avea sta si ei acasa, luni, urmand ca activitatea la clase sa se reia marti. Elevii se vor intoarce la scoala doar pentru patru zile, deoarece incepand din 31 mai profesorii vor intra in greva generala pe termen nelimitat.

In mai multe orase din tara, printre care Sibiu, Vaslui, Oradea si Pascani, si medicii au zi libera luni, urmand ca asistenta medicala sa fie asigurata doar in Unitatile de Primiri Urgente.

Peste 12.000 de politisti, dintre care 7.500 de la ordine publica, vor fi prezenti in perioada Rusaliilor, in zona locasurilor de cult, manastirilor si bisericilor din tara, a statiunilor turistice. Peste 1.800 de politisti rutieri vor fi mobilizati zilnic, in perioada 21 -24 mai, pe drumurile nationale, pentru asigurarea fluentei traficului, combaterea excesului de viteza si prevenirea evenimentelor nedorite.

Lunea Rusaliilor este zi nelucratoare in mai multe tari din Europa, printre care Belgia, Franta, Germania, in Norvegia, Danemarca, Grecia, dar si in Madagascar, Senegal si Togo. Nici in tarile cu trditie catolica nu se lucreaza in lunea Rusaliilor.