"Acest Memorandum expira in mai 2010 si l-am mai prelungit cu un an. Urmeaza sa stabilim impreuna cand si unde anume va avea loc urmatoarea intalnire intre reprezentantii Gazprom si cei ai Romgaz", a declarat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu.

Compania mixta intre cele doua parti nu a fost insa infiintata. Directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, a declarat pentru NewsIn ca "daca aceasta companie ar fi fost infiintata, nu ar fi avut sens ca Memorandumul sa fie prelungit".

Acordul de colaborare ruso-roman a fost semnat in mai 2009 de directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu, si de presedintele Gazprom Export, Aleksandr Medvedev.

Acesta este, de altfel, primul acord semnat dupa 1989, de colaborare directa intre producatorul de stat de gaze Romgaz si cel mai mare producator de gaze din lume, Gazprom.

Ministrul Adriean Videanu spunea la 1 iunie anul trecut ca societatea mixta Romgaz-Gazprom ar urma sa fie infiintata in septembrie 2009 si ca fiecare companie va avea o participatie de 50%. Potrivit acestuia, societatea mixta va dezvolta capacitati de inmagazinare de 5-6 miliarde mc gaze, dintre care putin peste doua miliarde mc gaze va fi capacitatea depozitului de la Roman-Margineni.