Presa economica a scris astazi despre comisioanele la banci, despre cum a tinut BNR in frau evolutia leu-euro, dar si despre posibilitatea majorarii taxelor, in ciuda masurilor de austeritate anuntate de Guvern.
BNR a tinut cursul sub 4,2 lei/euro. Cotatii cuprinse intre 4,19 si 4,20 lei/euro au fost inregistrate in fiecare sedinta de tranzactionare de saptamana trecuta. Mai mult, jucatorii din piata interbancara spun ca singurul motiv pentru care rata de schimb nu a trecut peste 4,20 lei/euro a fost interventia Bancii Nationale in piata interbancara, scrie Financiarul.

Ziarul Financiar relateaza ca nevoia bancherilor de a identifica noi surse de venituri a lasat loc pentru aparitia unor comisioane greu de justificat, de la taxarea depunerii de bani la ghiseu in propriul cont pana la taxarea incasarilor in cont din ordine de plata.

Curierul National se intreaba daca scapam sau nu de majorarea taxelor. Premierul Emil Boc nu garanteaza ca TVA si cota unica nu vor fi majorate din 2011 dar mentinerea actualului nivel de taxare depinde de evolutia economiei internationale si de aplicarea masurilor de reducere a cheltuielilor bugetare in acest an, sustine Boc. Mai mult, FMI a sugerat autoritatilor romane o varianta cu accent pe cresterea veniturilor, prin majorarea TVA si a cotei unice, dar si trecerea la impozitarea progresiva.

EVZ.ro prezinta o lista a cardurilor de debit fara taxe la retragerile de numerar. Dorinta institutiilor de a atrage cat mai multi clienti se poate traduce prin faptul ca o parte din ele au renuntat la comisionul de retragere de numerar de la bancomate. În acest sens, doar doua banci nu taxeaza retragerea banilor de la orice automat din tara: Garanti Bank si Intesa Sanpaolo.

Cotidianul Bursa anunta ca doar patru din cinci firme brasovene au supravietuit crizei: potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, judetul Brasov continua sa ocupe un loc in fruntea topului firmelor care si-au suspendat activitatea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri