BNR a tinut cursul sub 4,2 lei/euro. Cotatii cuprinse intre 4,19 si 4,20 lei/euro au fost inregistrate in fiecare sedinta de tranzactionare de saptamana trecuta. Mai mult, jucatorii din piata interbancara spun ca singurul motiv pentru care rata de schimb nu a trecut peste 4,20 lei/euro a fost interventia Bancii Nationale in piata interbancara, scrie Financiarul.

Ziarul Financiar relateaza ca nevoia bancherilor de a identifica noi surse de venituri a lasat loc pentru aparitia unor comisioane greu de justificat, de la taxarea depunerii de bani la ghiseu in propriul cont pana la taxarea incasarilor in cont din ordine de plata.

Curierul National se intreaba daca scapam sau nu de majorarea taxelor. Premierul Emil Boc nu garanteaza ca TVA si cota unica nu vor fi majorate din 2011 dar mentinerea actualului nivel de taxare depinde de evolutia economiei internationale si de aplicarea masurilor de reducere a cheltuielilor bugetare in acest an, sustine Boc. Mai mult, FMI a sugerat autoritatilor romane o varianta cu accent pe cresterea veniturilor, prin majorarea TVA si a cotei unice, dar si trecerea la impozitarea progresiva.

EVZ.ro prezinta o lista a cardurilor de debit fara taxe la retragerile de numerar. Dorinta institutiilor de a atrage cat mai multi clienti se poate traduce prin faptul ca o parte din ele au renuntat la comisionul de retragere de numerar de la bancomate. În acest sens, doar doua banci nu taxeaza retragerea banilor de la orice automat din tara: Garanti Bank si Intesa Sanpaolo.

Cotidianul Bursa anunta ca doar patru din cinci firme brasovene au supravietuit crizei: potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, judetul Brasov continua sa ocupe un loc in fruntea topului firmelor care si-au suspendat activitatea.