Noile conditii pentru programul Prima Casa, pasii necesari spre instaurarea normalitatii in societatea romaneasca, in viziunea liberalilor si modalitatile in care putem scapa de impozitul de 16% pus de Stat pe depozitele bancare sunt principalele subiecte despre care scrie presa de business astazi.
Romania Libera ne prezinta noile conditii pentru Prima Casa. Asadar, in asteptarea normelor guvernamentale, bancile pregatesc deja propriile reguli pentru acordarea de credite de constructie cu garantia statului.

Bancile locale au inceput deja sa elaboreze procedurile pentru acordarea de credite destinate constructiei de locuinte prin Programul „Prima Casa", inclusiv constructia in asociere cu mai multe persoane. Deocamdata insa, aceste produse nu sunt operationale pentru ca autoritatile nu au emis inca normele de aplicare. „Exista deja Hotararea 324/2010 care a intrat in vigoare in aprilie. Ea reglementeaza partial acordarea de finantari pentru constructia de locuinte, insa nu este suficienta. Asteptam ca Guvernul sa emita o noua hotarare cu normele de aplicare", spun reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor.


Revista Business Magazin scrie despre cei mai mari investitori austrieci in imobiliarele din Romania. Citim ca Viena este si capitala sectorului imobiliar romanesc, intrucat Austria este tara de origine a Immoeast, cel mai mare investitor in real estate din Romania, dar si tara de unde se trag mai multe divizii de investitii imobiliare ale bancilor.

S-ar putea spune poate ca pulsul sectorului imobiliar de la noi se dicteaza din Viena, si n-ar fi gresit, daca luam in calcul nu numai situatia dificila de acum, dar si faptul ca in capitala fostului imperiu parca au loc mai multe discutii informale decat de afaceri. "Da, e mai mic si parca mai destins. Anul trecut se inchiriase in avans o hala si jumatate, dupa un 2008 foarte bun, dar acum e spatiu si in hala aceasta."

Cotidianul Gandul face o analiza cu privire la modalitatea in care putem scapa de impozitul de 16% pus de stat pe depozitele bancare. Ca sa nu-si piarda clientii, bancile vor promova conturile de economii, asimilate conturilor curente, care nu sunt supuse impozitarii de 16% a castigurilor. Romanii care vor sa-si inmulteasca banii tinuti in conturile bancilor pot sa scape de impozitul de 16% aplicat castigului din depozitele bancare, chiar daca masura va fi introdusa de la 1 iunie, conform intelegerii dintre Guvern si FMI. Solutia recomandata de specialisti este contul de economii, care este asimilat unui cont curent si care, conform legii, este scutit de impozitare.

Ziarul Financiar scrie ca Alcoa renunta la trei fabrici si la 5.000 de angajati. Astfel, fabricile construite de producatorul american de componente auto Alcoa in Romania au fost preluate recent de catre concurentii germani de la Leoni, compania japoneza SEWS si Kromberg&Schubert, acestia consolidandu-si pozitiile intr-o perioada de activitate redusa in intreaga industrie automotive. Valoarea tranzactiilor nu a fost facuta publica.

Daily Business trece in revista cele mai apreciate aplicatii de business pentru iPhone, Nokia si Blackberry. Astfel aflam ca Apple are cel mai vast magazin de aplicatii pentru mobile din lume - peste 200.000, acestea inregistrand peste 4 miliarde de download-uri la nivel global.

App Store al Apple atrage peste 30,5 milioane de download-uri de aplicatii zilnic, echivalentul a circa 350 aplicatii pe secunda. Ca si comparatie, magazinul similar al Nokia, Ovi, atrage circa 1,5 milioane download-uri in fiecare zi, echivalentul a 22 aplicatii pe secunda.

Evenimentul Zilei publica Topul celor mai bune produse bancare de pe piata.

Clasamentul facut de revista „Capital” tine cont de o serie de criterii, precum flexibilitatea creditului sau suma maxima. In cazul depozitelor au contat comisioanele percepute si dobanzile.










Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri