Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat ca a decis desfiintarea Companiei Nationale de Investitii, din dorinta de a elimina orice suspiciune privind cheltuirea banilor publici, iar programele deja demarate vor fi continuate de directiile de investitii ale MDRT.
"Programul de constructie a bazinelor de inot si a patinoarelor artificiale a fost oricum suspendat, iar in ceea ce priveste constructia salilor de sport, acestea vor fi finalizate numai acelea demarate deja. Vor fi continuate numai lucrarile la santierele deschise in anii trecuti (lucrarile de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si constructia celor 80 de sali de sport incepute deja, n.r.). Toate programele care se deruleaza in acest moment vor fi derulate prin directia de investitii a ministerului", a declarat Elena Udrea, potrivit NewsIn.

De asemenea, aceasta a adaugat ca CNI era oricum in proces de restructurare, iar din cei 150 de angajati urma sa ramana 100 salariati. "Angajatii pot participa la concursurile care se vor desfasura in viitor in sistemul bugetar sau in urma restructurarii acestia nu vor mai avea un loc de munca in MDRT", a precizat ministrul.

Opozitia, dar si reprezentanti ai media si ai societatii civile, au criticat, in ultima perioada, modalitatea de folosire a banilor publici in programul de construire de sali de sport.

Compania Nationala de Investitii SA este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, si functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Programele Companiei Nationale de Investitii vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Elena Udrea, condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute"