Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat ca a decis desfiintarea Companiei Nationale de Investitii, din dorinta de a elimina orice suspiciune privind cheltuirea banilor publici, iar programele deja demarate vor fi continuate de directiile de investitii ale MDRT.
"Programul de constructie a bazinelor de inot si a patinoarelor artificiale a fost oricum suspendat, iar in ceea ce priveste constructia salilor de sport, acestea vor fi finalizate numai acelea demarate deja. Vor fi continuate numai lucrarile la santierele deschise in anii trecuti (lucrarile de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, precum si constructia celor 80 de sali de sport incepute deja, n.r.). Toate programele care se deruleaza in acest moment vor fi derulate prin directia de investitii a ministerului", a declarat Elena Udrea, potrivit NewsIn.

De asemenea, aceasta a adaugat ca CNI era oricum in proces de restructurare, iar din cei 150 de angajati urma sa ramana 100 salariati. "Angajatii pot participa la concursurile care se vor desfasura in viitor in sistemul bugetar sau in urma restructurarii acestia nu vor mai avea un loc de munca in MDRT", a precizat ministrul.

Opozitia, dar si reprezentanti ai media si ai societatii civile, au criticat, in ultima perioada, modalitatea de folosire a banilor publici in programul de construire de sali de sport.

Compania Nationala de Investitii SA este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, si functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Programele Companiei Nationale de Investitii vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri