Liderii sindicatelor angajatilor din cadrul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si Metrorex, Vasile Petrariu si Ion Radoi, vor anunta vineri, in cadrul unei conferinte de presa comune, daca si cand vor intra in greva generala.
Sindicalistii sunt nemultumiti de masura anuntata de Guvern privind micsorarea cu 25% a salariilor si spun ca asteapta decizia finala in aceasta privinta.

Presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local Bucuresti, Vasile Petrariu spune ca angajatii RATB ar putea declansa greva pe o perioada nedeterminata.

"Luam in calcul si aceasta varianta, in situatia in care propunerile Guvernului ne vor afecta direct. Daca nu ne vor afecta direct, vom face greva de solidaritatea, care potrivit legii poate fi doar de o zi", a declarat Petrariu, potrivit NewsIn.

Liderul USTPLB a mai spus ca a fost demarata actiunea de strangere de semnaturi in randul angajatilor, urmand ca joi sa se centralizeze listele si vineri sa fie anuntat rezultatul.

Angajatii RATB si Metrorex vor face greva in 1 iunie, in semn de solidaritate cu ceilalti bugetari, insa, daca masurile de austeritate ii vor afecta in mod direct, ei ar putea intra, din 31 mai, in greva generala pe termen nelimitat, au declarat reprezentanti ai sindicatelor.

Indiferent de calendarul pe care il vor stabili joi sindicalistii, transportul public din Capitala va fi practic blocat cel putin in 1 iunie, iar asta macar pentru 12 ore.

"Protestul ar putea avea loc in intervalul 4.00-16.00 sau 4.00-18.00, ramane sa stabilim asta joi, cand ne vom intalni, dupa sedinta de guvern, pentru a decide si daca, din 31 mai, intram in greva generala pe termen nelimitat", au precizat reprezentantii sindicatelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si