"Nu cred ca nu se vor aplica reformele convenite cu FMI, asa ca nu exista nici riscul intrarii in incapacitate de plata", a mentionat Georgescu.
"In final, masurile de incadrare in deficitul bugetar stabilit cu UE si FMI vor fi realizate", a adaugat el, potrivit NewsIn.

Intrebat daca Romania ar putea accesa un nou imprumut de la FMI, prim-viceguvernatorul BNR sustine ca "este greu de prevazut asa ceva".

"Daca se respecta toate angajamentele, toate masurile convenite, consider ca Romania va putea sa se finanteze in mod autonom de pe pietele financiare internationale", a mai spus prim-viceguvernatorul BNR.

De asemenea, el adauga ca trebuie facute noi emisiuni de obligatiuni pentru finantarea deficitului bugetar "pentru ca acesta este mecanismul de finantare a deficitului bugetar, partial prin emisiuni de obligatiuni pe piata externa si partial pe piata interna".

"Se pot face si trebuie facute (noi emisiuni de obligatiuni n.r.) pentru ca acesta este mecanismul de finantare a deficitului bugetar, partial din resurse externe prin emisiuni de obligatiuni pe piata externa si partial pe piata interna", a mentionat Georgescu.

El a precizat ca, in ultima perioada, a crescut ponderea deficitului in produsul intern brut si implicit ponderea serviciului datoriei publice in cheltuielile bugetare, din cauza recesiunii economice si a scaderii veniturilor.