Ministerul Mediului ar putea reduce 1.000 de posturi atat din minister, cat si din institutiile subordonate, a declarat marti ministrul de resort, Laszlo Borbely, precizand ca vor exista probleme cu salariile daca nu se face o astfel de ajustare.
"Dupa o analiza, probabil vom reduce 1.000 de posturi", a mentionat Borbely, adaugand ca reducerea ar putea viza inclusiv Apele Romane si Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, potrivit NewsIn.

Presedintele Basescu a anuntat ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Seful statului a mai spus ca, pana la finalul anului, conducatorii institutiilor trebuie sa faca evaluari si apoi disponibilizari, aceasta fiind una dintre masurile necesare pentru reducerea intregului fond de salarii cu 25%, si le-a sugerat acestora sa nu mentina in functii clientela politica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si