Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul intalnirii cu parlamentarii si ministrii PDL, ca ministerele si agentiile ar trebui sa afiseze pe site-urile oficiale numele si toate veniturile angajatilor, astfel incat romanii "sa vada cat castiga fiecare bugetar", au declarat surse din PDL.

Sursele citate au declarat ca seful statului a recomandat ca ministerele si agentiile sa faca publice veniturile tuturor angajatilor, prin afisarea pe site, potrivit NewsIn.

"Presedintele ne-a spus ca ministerele si agentiile sa puna mana si sa afiseze pe site, chiar cu riscul de a fi date in judecata, numele angajatilor si veniturile lor, nu doar salariile, ci si sporurile, pentru ca fiecare roman sa se poata uita si sa vada cat castiga fiecare bugetar", au precizat participanti la intalnirea cu seful statului. Potrivit acestora, Basescu le-a recomandat ca decizia de publicare a acestor informatii sa se faca prin ordin de ministru.

In acelasi timp, seful statului si-a exprimat dezamagirea fata de adoptarea in Parlament a Legii berii si a formei in care a fost modificata Legea ANI.

Mai multi democrat-liberali au prezentat, in cadrul intrevederii cu presedintele Basescu, nemultumirile cu privire la masurile de austeritate prezentate de Guvern, cele mai multe probleme punctuale ridicand deputatul PDL Daniel Oajdea. Presedintele le-a vorbit, in replica, despre situatia dificila in care se afla Romania si a criticat faptul ca toate partidele au promis, pentru a ajunge la guvernare, marirea salariilor si pensiilor.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc le-a atras atentia democrat-liberalilor ca nu trebuie sa mai iasa cu declaratii critice la adresa Executivului, aratand ca toti membrii PDL trebuie sa fie solidari cu deciziile Guvernului, in caz contrar riscand sanctiuni dure, au mai aratat sursele citate. Potrivit acestora, a fost criticata "lipsa de caracter" a celor care ies cu declaratii dure in public, impotriva propriului Guvern.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Pensiile speciale ale deputatilor si senatorilor, abrogate