"Optiunea mea, plecand de la responsabilitatea pe care o am, de a face uneori lucruri pe care n-as vrea sa le fac dar ele trebuie facute, este sa insist ca scrisoarea catre Fond sa plece in exact termenii in care a fost negociata, avand convingerea ca decat marirea de taxe, este mult mai buna aceasta solutie, in care facem controlat reducerile de venituri, fie ca discutam de salarii, fie ca discutam de pensii. Le facem controlat avand certitudinea finantarii a ceea ce am stabilit ca putem plati", a declarat seful statului, la finalul reuniunii cu grupurile parlamentare care sustin Guvernul.

"Am apreciat ca indiferent care este costul politic sau costul de imagine, am obligatia sa le prezint romanilor situatia si sa sustin solutiile corecte", a continuat presedintele, potrivit NewsIn.

Traian Basescu a spus ca daca presiunea sociala devine insuportabila
, factorii responsabili ai statului nu trebuie sa devina "dusmani" ai propriului popor, drept urmare se pot gasi alte solutii, el aratandu-se insa sceptic in legatura cu sansele acestora.

"Situatia nu este fara iesire. Avem acest tip de iesire. (...) Daca exista o opozitie insuportabila, o presiune sociala insuportabila, sigur ca nimeni nu poate deveni dusmanul propriului lui popor si n-avem decat sa nu realizam cele ce ne-am angajat - reduceri de cheltuieli bugetare - si sa incercam sa ne finantam de pe piata libera. Convingerea mea este ca nu vom reusi sa o facem datorita realitatilor pietelor financiare din Uniunea Europeana", a aratat presedintele, care a dat apoi exemplul Spaniei, care nu a reusit sa atraga niciun singur euro dupa ce a scos la vanzare obligatiuni.