"Intotdeauna a fost un deficit de fonduri in economie. Romania are nevoie de investitiile straine directe, dar trebuie sa devina si o economie mai productiva. Care sunt cele mai mari provocari pentru revenirea? Cererea redusa. Cred ca trebuie sa ajutam clientii sa treaca peste aceasta perioada de recesiune prin oferirea de ajutor, suport si produse mai eficiente", a declarat Dominic Bruynseels, presedintele Bancii Comerciale Romane, cea mai mare institutie de credit de pe piata locala.

Seful BCR mai sustine ca in Romania trebuie crescut nivelul responsabilitatii in toate comunitatile, iar aceasta criza este o lectie reala pentru toata lumea.

De asemenea, potrivit bancherului de la BCR, bancile trebuie sa se astepte la reglementari mai dure dupa aceasta criza.

"Este nevoie de reglementari mai stricte pentru banci si agentiile de rating", a spus Dominic Bruynseels, in cadrul Forumului Financiar organizat de Forum Invest.

Bancile din Romania raman bine capitalizate, desi calitatea portofoliilor de credit s-a deteriorat semnificativ in ultimul an, rata de solvabilitate la nivel de sistem mentinandu-se peste 14%.