Mai putin de 3% dintre romani sustin ca masurile de reducere a cheltuielilor propuse de Guvern vor contribui la iesirea Romaniei din criza in 2011, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
De cealalta parte, mai mult de jumatate dintre respondenti (50,5%) declara ca singurul efect al masurilor va fi diminuarea veniturilor, iar aproape un sfert (24,1%) cred ca va creste economia subterana din Romania. In acelasi timp, alti 20% (19,97%) dintre participantii la sondaj sunt de parere ca masurile de austeritate vor genera mai multi someri.

Angajatii cu experienta in campul muncii si varsta peste 45 de ani nu cred aproape deloc in initiativele Guvernului, in timp ce doar 9% tinerii cu mai putin de 1 an experienta se arata increzatori in masurile guvernantilor.

Absolventii de studii masterale, MBA si doctorat (cca 11% dintre respondenti) nu acorda nici ei sanse de succes propunerilor anti-criza. In schimb, respondentii cu studii medii si postliceale crediteaza pachetul de masuri cu peste 9% .

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 18-25 mai pe un esantion reprezentativ de peste 2000 de respondenti si are o marja de eroare de +/- 2%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri