Peste 1 milion de bugetari intra in greva pe termen nelimitat din 31 mai

Peste un milion de bugetari, printre care angajatii din invatamant, sanatate, administratie publica si transport, vor intra in greva in 31 mai si 1 iunie, pentru a protesta astfel fata de masurile anticriza anuntate de guvern, a anuntat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.Printre participantii la protest se vor numara circa 350.000 de functionari publici si 360.000 de cadre didactice si personal auxiliar din invatamant, care vor fi in greva pe termen nedeterminat, scrie NewsIn.

"La greva din 31 mai vor participa si 120.000 de cadre medicale, care se vor solidariza cu angajatii din invatamant, iar din 1 iunie vor protesta astfel si angajatii Metrorex si RATB, precum si cei din petrochimie, industria constructoare de masini si cea a lemnului", a adaugat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Angajatii Metrorex si RATB ar putea face greva din 31 mai, o decizie in aceasta privinta urmand sa fie anuntata de sindicate in zilele urmatoare.

Acestia sustin ca incepand cu 1 iunie vor avea loc mitinguri de protest in fata prefecturilor din cate 10 judete pe zi in ordine alfabetica.

Pe 3 sau 4 iunie, "in functie de data dezbaterii motiunii de cenzura", se va organiza un lant uman in fata Parlamentului, scrie NewsIn.

Protestele vor fi organizate de principalele cinci confederatii sindicale - CNSLR Fratia, Cartel Alfa, BNS, Meridian si CSDR.

Sindicalistii declara ca protestul are loc ca urmare a masurilor de austeritate anuntate de Guvern privind reducerea cheltuielilor cu salariile si pensiile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri