Vladescu: Este exclus sa crestem taxele in acest an

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca, din punctul sau de vedere, este "exclusa" posibilitatea cresterii taxelor in acest an, avand in vedere programul de masuri de austeritate asumat de Romania cu partenerii externi.
"Din punctul meu de vedere, este exclusa. In conditii normale - ceea ce inseamna ca Romania va ramane in zona de crestere economica definita de scrisoarea de intentie - nu vom avea nevoie sa majoram taxele si impozitele pana la sfarsitul anului. Nu avem nevoie sa facem aceste majorari, noi implementam programul", a declarat ministrul.

Intrebat ce va face Executivul daca sunt probleme in Parlament si daca transa urmatoare va intarzia dincolo de data preconizata in momentul de fata, Vladescu a spus ca se pot gasi solutii temporare, scrie NewsIn.

"Ramane de vazut, e vorba de o ajustare bugetara diferita de cea pe care am operat-o in acest moment. Putem sa taiem suplimentar de la cheltuieli materiale. De fapt e o decizie de a taia suplimentar de la cheltuieli materiale si este o presiune a dvs de a taia de la cheltuieli materiale... Exista solutii", a conchis el.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca, probabil, Romania va majora in viitor impozitele, dar pana atunci trebuie extinsa baza de impozitare.

"Daca nu am fi taiat cheltuielile, majorarea impozitelor nu era decat o solutie temporara si tot la taieri de cheltuieli ajungeam", a mentionat Isarescu.

E clar: NU scapam de impozite majorate. Vezi cum va arata noul Cod Fiscal


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri