"Din punctul meu de vedere, este exclusa. In conditii normale - ceea ce inseamna ca Romania va ramane in zona de crestere economica definita de scrisoarea de intentie - nu vom avea nevoie sa majoram taxele si impozitele pana la sfarsitul anului. Nu avem nevoie sa facem aceste majorari, noi implementam programul", a declarat ministrul.

Intrebat ce va face Executivul daca sunt probleme in Parlament si daca transa urmatoare va intarzia dincolo de data preconizata in momentul de fata, Vladescu a spus ca se pot gasi solutii temporare, scrie NewsIn.

"Ramane de vazut, e vorba de o ajustare bugetara diferita de cea pe care am operat-o in acest moment. Putem sa taiem suplimentar de la cheltuieli materiale. De fapt e o decizie de a taia suplimentar de la cheltuieli materiale si este o presiune a dvs de a taia de la cheltuieli materiale... Exista solutii", a conchis el.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca, probabil, Romania va majora in viitor impozitele, dar pana atunci trebuie extinsa baza de impozitare.

"Daca nu am fi taiat cheltuielile, majorarea impozitelor nu era decat o solutie temporara si tot la taieri de cheltuieli ajungeam", a mentionat Isarescu.

E clar: NU scapam de impozite majorate. Vezi cum va arata noul Cod Fiscal