Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor Serban, a declarat ca vor trebui gasite solutii pentru subventionarea huilei in continuare, desi potrivit normelor europene aceasta nu va mai fi permisa incepand din 2011.
"Mineritul in Romania este de traditie. Dar nu trebuie sa renuntam la minerit. Pot sa confirm: mineritul se face in conditii foarte grele. A scoate carbune de la 1.000 de metri adancime si a-l aduce la suprafata nu este un lucru simplu. Va trebuie sa gasim solutii pentru subventionarea huilei in continuare, chiar daca Fondul Monetar International (FMI) ne-a spus: domnul Serban, de la anul, nu mai discutam aceasta problema", a declarat Tudor Serban in cadrul unei conferinte de presa.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a precizat totodata ca aceaste subventii trebuie micsorate la limita minima. De asemenea, Tudor Serban a adaugat ca in sector de lignit nu sunt probleme la fel de mari, potrivit NewsIn.

"Bogatiile solului, subsolului, sunt un sector ce trebuie explorat. Uraniu, de exemplu. Trebuie sa continuam dezvoltarea colaborarii cu Kazahstanul, in acest sens", a mai spus Tudor Serban.

Autoritatile acorda in acest an subventii de 245,6 milioane de lei Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, pentru productia de huila energetica, si de 29,5 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU) Bucuresti, pentru productia de octoxid de uraniu, potrivit unei hotarari de guvern publicate la 23 aprilie 2010 in Monitorul Oficial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri