Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor Serban, a declarat ca vor trebui gasite solutii pentru subventionarea huilei in continuare, desi potrivit normelor europene aceasta nu va mai fi permisa incepand din 2011.
"Mineritul in Romania este de traditie. Dar nu trebuie sa renuntam la minerit. Pot sa confirm: mineritul se face in conditii foarte grele. A scoate carbune de la 1.000 de metri adancime si a-l aduce la suprafata nu este un lucru simplu. Va trebuie sa gasim solutii pentru subventionarea huilei in continuare, chiar daca Fondul Monetar International (FMI) ne-a spus: domnul Serban, de la anul, nu mai discutam aceasta problema", a declarat Tudor Serban in cadrul unei conferinte de presa.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a precizat totodata ca aceaste subventii trebuie micsorate la limita minima. De asemenea, Tudor Serban a adaugat ca in sector de lignit nu sunt probleme la fel de mari, potrivit NewsIn.

"Bogatiile solului, subsolului, sunt un sector ce trebuie explorat. Uraniu, de exemplu. Trebuie sa continuam dezvoltarea colaborarii cu Kazahstanul, in acest sens", a mai spus Tudor Serban.

Autoritatile acorda in acest an subventii de 245,6 milioane de lei Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, pentru productia de huila energetica, si de 29,5 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU) Bucuresti, pentru productia de octoxid de uraniu, potrivit unei hotarari de guvern publicate la 23 aprilie 2010 in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Granturi de 200.000 EUR pentru producția de materiale sanitare
Setari Cookie-uri