RATB si Metrorex, in greva de solidaritate din 1 iunie [Update]

Sindicatele RATB si Metrorex vor intra in greva de solidaritate in data de 1 iunie, a declarat intr-o conferinta de presa liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.
[Update] Toate autobuzele RATB vor fi pe traseu marti, iar dintre troleibuze si tramvaie vor circula cel putin 50%, in conditiile in care multi angajati nu vor participa la protestul de solidarizare cu greva bugetarilor, au declarat reprezentanti ai sindicatelor Regiei.

"Acestea sunt, pana la aceasta ora, datele participarii noastre la protestul de marti. Este posibil sa fie si mai mare numarul tramvaielor si troleibuzelor care vor circula normal, pentru ca, pe tabelele cu semnaturi pentru participarea la greva, se scrie despre reducerea salariilor cu 25%, iar asta nu stiu sa vizeze si regiile autonome", au mai spus sindicalistii.

In 1 iunie, vehiculele RATB vor circula normal, potrivit reprezentantilor sindicatelor.


Peste un milion de bugetari, printre care angajatii din invatamant, sanatate, administratie publica si transport, vor intra in greva in 31 mai si 1 iunie, pentru a protesta astfel fata de masurile anticriza anuntate de guvern.

Pe 3 sau 4 iunie, "in functie de data dezbaterii motiunii de cenzura", se va organiza un lant uman in fata Parlamentului, scrie NewsIn.

Protestele vor fi organizate de principalele cinci confederatii sindicale - CNSLR Fratia, Cartel Alfa, BNS, Meridian si CSDR.

Sindicalistii declara ca protestul are loc ca urmare a masurilor de austeritate anuntate de Guvern privind reducerea cheltuielilor cu salariile si pensiile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri