CFR decide pe 31 mai daca va intra in greva

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu, a declarat ca sindicatele din CFR vor decide luni, 31 mai, la ora 12.00, daca vor intra in greva generala in 2 iunie.
"Luni, la ora 12.00, vom anunta daca sindicatele CFR vor intra sau nu in greva generala pe 2 iunie. Daca si salariatii CFR vor fi afectati de reducerile salariale de 25%, la orice ora putem declansa greva generala", a precizat Iulian Mantescu, citat de NewsIn.

Vicepresedintele Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, declara anterior ca sindicatele CFR nu vor intra in greva, precizand ca feroviarii nu vor fi afectati de reducerea salariilor cu 25%.

"Nu suntem afectati de legea privind stabilirea unor masuri pentru restabilirea bugetului, deoarece am fost informati ca feroviarii nu vor intra in categoria celor care vor avea salariile reduse cu 25%. Toate societatile feroviare si-au facut deja reforma, au inghetat salariile, au disponibilizat un numar mare de personal, nu li s-au mai acordat sporurile. Sindicalistii CFR iau in calcul o posibila greva de solidaritate, insa nu se punea aceasta problema acum, deoarece nici cu noi, cand am facut greva, nu s-a solidarizat nimeni", declara vicepresedintele Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

Acesta a precizat ca feroviarii au suferit deja, iar o greva generala ar duce la "distrugerea" companiilor CFR din punct de vedere financiar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri