Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca aproximativ 300.000 de calatori vor fi afectati in intervalul 05-12 de greva de solidaritate de la metrou, precizand ca pasagerii cu abonament vor primi o zi in plus sau li se vor elibera banii pentru ziua respectiva.
"Fata de o zi plina cand circula cu metroul circa 650.000 de persoane, estimam ca aproximativ 300.000 de calatori vor fi afectati in intrevalul orar 05-12 de greva de solidaritate. Acestora li se vor returna banii sau vor primi o zi in plus la abonament.", a explicat Udriste, citat de Newsin.

Directorul general al Metrorex a precizat ca nu poate estima numarul exact al salariatilor care vor fi in greva de solidaritate, deoarece se suprapun timp de cateva ore doua ture, insa a precizat ca acestia vor fi platiti pe parcursul celor opt ore in care nu au lucrat de sindicatele de la metrou, si nu de companie.

Potrivit Realitatea TV, toti angajatii RATB au iesit pe traseu, marti dimineata, dupa ce soferii mijloacelor de transport electrice care anuntasera ca vor fi in greva de solidaritate au renuntat la protest.

Desi RATB a anuntat luni ca tramvaielele liniilor 19, 40, 56, 5, 8 si 44 nu vor circula pe 1 iunie, marti dimineata aceste mijloace de transport in comun se aflau pe traseu.

Transportul public va fi afectat de greva sindicala, marti, doar opt ore, intre 4.00 si 12.00, interval in care metroul nu va circula.

Initial, sindicalistii de la metrou voiau sa intre in greva de solidaritate cu bugetarii intre orele 4.00 si 16.00. In cele din urma, insa, la solicitarea organizatorilor unui concert caritabil dedicat viitorului spital de copii "Marie Curie", ei vor scurta protestul la doar opt ore, astfel ca, dupa ora 12.00, bucurestenii vor putea merge cu metroul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri