APDRP deschide in perioada 1-30 iunie sesiunile de depuneri de proiecte pentru masurile 112 „Instalarea tinerilor fermieri” si 123 „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, ce au o alocare financiara totala de 220 milioane euro.

Astfel, potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), in luna iunie pot fi accesate 50 milioane euro prin masura 112 si 170 milioane prin masura 123, scrie NewsIn.

"Sprijinul nerambursabil acordat in cadrul Masurii 112 este de maximum 25.000 de euro pentru un tanar fermier, iar pentru finantarea unui proiect aferent Masurii 123 sprijinul maxim nerambursabil este de 3 milioane de euro", arata APDRP.

Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se incadreaza in Axa I - „Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier” si are ca obiectiv general imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri.

Masura 123 se incadreaza in Axa I - „Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier” si are ca obiectiv general cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare si forestiere.

Cele doua masuri fac parte din Programul National pentru Dezvoltare Rurala. Acesta stabileste politicile si actiunilede dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Suma totala destinata dezvoltarii rurale pentru perioada 2007-1013 se ridica la peste 13,5 miliarde euro, de la buget si contributie privata.Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Fost director al APDRP, trimis in judecata de DNA