Datoriile acumulate de ministrii romani si stoparea protestelor din sistemul bugetar reprezinta doua dintre cele mai importante subiecte aparute astazi in presa de business.

Gandul analizeaza situatia ministrilor romani indatorati la banci. Ministrul de Finante Sebastian Vladescu are o datorie la 949.583,22 euro, constand in credite si ipoteci la Marfin Bank si la CEC Bank, precum si la anumiti furnizori, iar ministrul de Interne, Vasile Blaga, datoreaza 478.789 euro. In plus, Elena Udrea, ministrul Turismului, are de dat Bancii Romane de Dezvoltare 3,3 milioane euro.

Evenimentul Zilei puncteaza ca greva din sistemul bugetar incepe sa moara, dupa ce majoritatea profesorilor a renunat la proteste, iar functionarii mai protesteaza doar in cateva judete.

Ziarul Financiar scrie despre primul mall vandut cu 1 euro. Fondul austriac de investitii Immoeast, investitorul imobiliar cu cea mai mare expunere pe piata locala, unde detine active de aproape un miliard de euro, a cumparat 85% din proiectul de mall Polus Center din Constanta pentru un euro, urmand sa preia datoriile de circa 40 de milioane de euro ale firmei dezvoltatoare.

DailyBusiness.ro scrie despre cum se poate feri o firma romaneasca de faliment.

Money.ro a identificat care sunt dezvoltatorii cu cele mai multe locuinte goale, exceptand cele doua fonduri care au cumparat speculativ sute de apartamente – Romania Invest si Topo Capital, si pornind de la informatiile oferite de compania Colliers Romania, care foloseste datele a 35 de proiecte cu peste 200 de unitati din Bucuresti.

Jurnalul National arata ca urmatoarea faza a crizei este pro­blema datoriilor care se aduna in exces in conturile statelor lumii.
Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Revista presei: CV-urile modeste ale ministrilor din cabinetul Dancila