Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, declinul a fost de 5,7%, fata de aprilie 2009.

In martie, declinul - in termeni anuali - era de 4,8%, in date ajustate sezonier, anunta NewsIn.

In a patra luna a acestui an, comparativ cu aceesi luna a anului trecut, vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun a scazut cu 7,3%, vanzarea de produse nealimentare cu 6,6%, respectiv, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 1,7%

In aprilie 2010, comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut pe ansamblu cu 1,7%, datorita scaderilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare, de 4,4% si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, de 2,9%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna aprilie 2010, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,9%.

In primele patru luni din 2010 comparativ cu perioada aceeasi perioada din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 7,5%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse nealimentare cu 8,9%, a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 8,0% si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 4,6%.

In serie bruta, scaderea a fost de 7%.