Noul mecanism de compensare a medicamentelor va obliga pacientii sa plateasca de pana la noua ori mai mult sau sa fie trecuti fortat pe tratamente cu medicamente vechi, introduse in practica medicala cu peste 30 de ani in urma, potrivit producatorilor de medicamente.
Metodologia propusa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va afecta peste cinci milioane de pacienti si familiile lor, spun reprezentantii Asociatiei Producatorilor Internationali de Medicamente din Romania (ARPIM), potrivit carora "nota de plata a pacientilor romani va fi incarcata cu inca un miliard si jumatate de lei pe an".

"Scaderea nivelului de compensare al medicamentelor, fara considerarea indicatiilor terapeutice ale acestora si fara asigurarea unei forme de sprijin financiar a coplatii aditionale, poate pune in pericol nivelul de sanatate al populatiei, care in multe cazuri nu-si va mai permite achizitionarea medicamentelor necesare tratamentului indicat de catre medic", mai spun reprezentantii ARPIM, citati de NewsIn.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a decis sa nu mai compenseze decat medicamentele cele mai ieftine, masura care, considera si asociatiile de pacienti, va obliga mii de bolnavi sa plateasca mai mult pentru a-si continua tratamentele.

Masura are ca scop reducerea cheltuielilor pentru medicamentele compensate. Noul mecanism de compensare va fi pus mai intai in dezbatere publica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri