Capital scrie despre omul de afaceri Nelu Iordache, care va incepe, in primavara anului viitor constructia primului aeroport privat din Romania, o investitie estimata la 600-700 de milioane de euro. In urmatorii trei ani, in comuna giurgiuveana sunt planificate investitii de un miliard de euro. Pe langa primul aeroport privat din Romania, aici vor fi ridicate mai multe fabrici, ansambluri rezidentiale, hoteluri si un stadion.

Tot despre Iordache scrie si Ziarul Financiar. Cotidianul vorbeste despre afacerile companiei de constructii Romstrade care a inregistrat anul trecut un profit net de 133,9 mil. lei (31,6 mil. euro), dublu fata de anul precedent, chiar daca sectorul constructiilor a scazut cu 17% anul trecut, pentru ca a avut in derulare mai multe contracte castigate in 2008.

Pe langa cei 70.000 care vor pleca in acest an, in 2011 este posibil sa fie concediati alti 125.000 de bugetari, titreaza Gandul.

Evenimentul zilei relateaza despre dezinteresul romanilor, in ciuda reducerii dobanzilor, pentru creditele de consum. Orice scadere a dobanzilor la creditele de consum nu ar aduce noi clienti bancilor, ci, in cel mai bun caz, i-ar ajuta pe cei vechi, considera Lucian Anghel, economistul-sef al BCR.

Money.ro face o analiza despre cum autoritatile locale si-au marit salariile la sfarsitul lunii mai, pentru a nu suferi luna aceasta nici o micsorare de leafa, odata cu taierea salariilor din sistemul bugetar.

Daily Business scrie despre fraudele financiare din Romania. Un casier-sef de 37 de ani, de la una din cele mai mari banci locale, a fost prins recent dupa ce a reusit sa fure de la bancomat si din conturile clientilor peste 1,6 milioane de euro.