Costul orar al fortei de munca a crescut in primul trimestru al anului cu 1,82% fata de trimestrul precedent, in conditiile in care majorarea costului din invatamant a fost de 12%, in administratie publica de 7,83%, iar in sanatate si asistenta sociala de 7,65%, arata datele INS.
Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5,86%), industria prelucratoare (-2,98%) si industria extractiva (-2,39%), datele fiind ajustate dupa numarul de zile lucratoare. In serie bruta, cifrele sunt asemanatoare.

Majorarea cea mai importanta a costului orar al fortei de munca a provenit de pe componenta salariala, cu un avans de 1,87%, in timp ce costurile nesalariale (indirecte) au urcat cu 1,64%, relateaza NewsIn.

Fata de aceeasi perioada din 2009, costul orar al fortei de munca s-a majorat cu 4,74%, cele mai mari cresteri fiind in industria extractiva (15,86%) productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (12,94%) si informatii si comunicatii (12,76%).

Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in invatamant (-5,67%), administratie publica (-1,50%) si activitati de spectacole, culturale si recreative (-1,30%).

Potrivit datelor publicate anterior de INS, castigul salarial mediu net a fost in martie de 1.509 lei, mai mare cu 7,6% in termeni nominali fata de martie 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri