Florin Gheorghe si Valentin laurentie Kolozsi, comisari ai Garzii Financiare Bucuresti au fost arestati pentru 29 de zile, fiind acuzati ca vineri, in timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comerciala care are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre, au pretins de la administratorul societatii suma de 3.000 lei, potrivit unui comunicat remis NewsIn de catre Directia Nationala Anticoruptie.

DNA precizeaza in comunicat ca banii au fost pretinsi de cei doi comisari pentru ca, in urma neregulilor constatate, sa nu dispuna suspendarea activitatii respectivei societati, sa nu faca sesizare penala si sa nu aplice amenda in cuantum de 25.000 lei.

Initial, administratorul societatii amintite a fost de acord si le-a promis celor doi comisari ca le inmaneaza banii mai tarziu, insa a anuntat autoritatile si a fost organizat flagrantul. Pentru a ridica banii a venit fiul lui Florin Gheorghe, Mihai Gheorghe, care a fost retinut si ulterior arestat pentru 20 de zile sub acuzatia de complicitate la luare de mita.