Franklin Templeton, administratorul inca neoficial al Fondului Proprietatea (FP), a investit separat in Romania 50 de milioane de dolari si doreste sa reorganizeze portofoliul FP prin investitii si privatizari, a declarat Mark Mobius, presedinte executiv al Templeton Asset Management.

"Grupul din care facem parte a investit pana acum in Romania aproximativ 50 de milioane de dolari", spune Mark Mobius, citat de NewsIn.

"Avem plasamente atat in actiuni listate, cat si in participatii directe, majoritatea in domeniul petrolier si al gazelor naturale", sustine Mobius, care a fost supranumit si "guru al pietelor emergente".

Familia fondurilor de investitii Franklin Templeton are sub management active globale in valoare de 560 de miliarde de dolari, din care 38 de miliarde sunt la dispozitia vehiculului financiar care a efectuat investitii in regiune, inclusiv in Romania, spune Mobius.

Suma de 500 milioane dolari este valoarea pe care Franklin Templeton vrea sa o atraga prin oferta publica initiala a Fondului Proprietatea.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Templeton reintra la cumparare pe actiunile Petrom