Potrivit Gandul, Romania mai trebuie sa imprumute 5,2 mld. euro. Romania mai functioneaza doar pe datorie, ritmul in care se imprumuta de la inceputul anului fiind de 600 de euro/secunda - adica 52 milioane pe zi sau 7,88 miliarde, pana la inceputul lui iunie.

Evenimentul Zilei scrie despre cum a stins Basescu revolta din PDL. Intr-o intalnire de doua ore si jumatate la Palatul Snagov, Traian Basescu a pus in paranteza toate nemultumirile parlamentarilor PDL care amenintau ca voteaza motiunea de cenzura a Opozitiei, le-a dat frisoane cu avertismentul ca nu-i va mai tine la putere si, in final, le-a potolit setea de sange scuturandu-i pe Radu Berceanu si Mihai Seitan, cu promisiunea ca va reveni dupa asumare sa faca ordine si in partid.

Ziarul Financiar mai spune ca Guvernul isi angajeaza astazi, de doua ori, raspunderea pe cele doua proiecte de acte normative de reducere a salariilor si a pensiilor, in vreme ce PSD a anuntat ca va depune maine nu una, ci doua motiuni de cenzura, ca urmare a acestui demers.

Numarul procedurilor noi de insolventa din acest an ar putea depasi nivelul din 2009, cand au fost deschise 20.000 de dosare, potrivit presedintelui Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), Arin Stanescu, scrie Capital.