Cea mai mare valoarea a bunurilor confiscate a fost in domeniul legume-fruncte unde inspectorii fiscali au retinut 2.606 tone de produse in valoare de 4,1 milioane lei. De asemenea, in domeniul carnii, Garda Financiara a confiscat 428,3 tone de bunuri in valoare de 3,27 milioane lei, iar in cel al tutunului au fost retinute 7.245.510 de tigarete, echivalentul a 2,45 milioane lei.

Garda Financiara a desfasurat in perioada anuntata actiuni de control operativ si inopinat in urma carora a aplicat 57.745 de amenzi in valoare totala de 118,22 milioane lei, din care a incasat 63,48 milioane lei, se mai arata in comunicatul ANAF, potrivit NewsIn.

Institutia anunta ca dintre actele de control incheiate, 2.389 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de 852,40 milioane lei. De asemenea, au fost instituite 927 de masuri asiguratorii in valoare de 596,88 milioane lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).