In martie, productia industriala ajustata crescuse cu 5,2%, dupa ce in februarie sporise cu 1,4%, in ianuarie cu 7,1%, in decembrie cu 8,3%, iar in noiembrie cu 3% fata de aceeasi luna din anul anterior, dupa 13 luni consecutive de declin.

In a patra luna din 2010, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a avut un ritm de crestere de 12,7% fata de aprilie 2009, iar industria prelucratoare, de 2,7%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 4,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+10,8%), industria energetica (+6%) si in industria bunurilor de capital (+5,3%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut, in schimb, cu 10,7%, respectiv cu 7,7%.

In serie bruta, productia industriala din aprilie a crescut cu 7,9%, fata de nivelul din luna similara din 2009, potrivit NewsIn.

Fata de martie, productia industriala, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut in aprilie cu 0,7%. Astfel, scaderea inregistrata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, de 2,2%, a fost compensata de cresterea de 11,7% din industria extractiva , respectiv de 0,4% din industria prelucratoare.

Pe marile grupe industriale, numai industria bunurilor intermediare si cea a bunurilor de capital au inregistrat cresteri ale productiei, de 3,2%, respectiv 2,9%, in termeni ajustati. In schimb, productia din industria bunurilor de uz curent a scazut cu 4%, cea din industria energetica, cu 2,8%, iar din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 1,6%.

In serie bruta, productia industriala a crescut in aprilie cu 5,3% fata de luna anterioara.

In primele patru luni ale acestui an, productia industriala ajustata a sporit cu 4,3% fata de nivelul inregistrat in perioada similara din 2009, ca urmare a cresterilor din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionata, de 14,1% si din industria prelucratoare, de 3,9%. Acestea au reusit sa compenseze scaderea cu 11,8% a productiei din industria extractiva.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+10,8%), industria bunurilor intermediare (+7,1%) si in industria energetica (+6,9%). In schimb, productia din industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent a scazut cu 9,6%, respectiv cu 8,9%.

In serie bruta, avansul productiei industriale din primele patru luni a fost de 5,2%.