Primarul Gheorghe Nichita a anuntat ca municipalitatea ieseana are in plan contractarea unui credit de aproape 50 milioane euro pentru a cofinanta unele proiecte europene si a continua investitiile in infrastructura.

Potrivit primarului, Iasiul are nevoie de 30 milioane euro pentru a cofinanta proiectele care vor beneficia de fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR), informeaza NewsIn.

Municipalitatea a demarat procedurile pentru identificarea unei firme de consultanta in atragerea finantarii, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 18 iunie.

In 2007, primaria Iasi a imprumutat de la banca europeana Dexia Kommunalkredit 200 milioane lei pentru lucrari de infrastructura, fondurile fiind, intre timp, epuizate, iar creditul a fost refinantat prin doua emisiuni de obligatiuni municipale cu o maturitate de 21 de ani.

Iasiul beneficiaza de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 114 milioane euro, bani care pot fi accesati prin axa 1 POR.

Pana in prezent, primaria Iasi a depus trei proiecte, in valoare de 52 milioane euro, care acopera aproape jumatate din suma disponibila.

Potrivit primarului, alte cinci proiecte vor fi inaintate in cursul acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primarul suspendat al Iasiului, Gheorghe Nichita, trimis in judecata