Autoritatile din Ruse vor eliminarea taxei de pod

Subprefectul de Ruse, Ivan Grigorov, a relansat, la Giurgiu, un apel catre Ministerul Transporturilor din Romania in vederea eliminarii taxei pentru tranzitarea podului care leaga Giurgiu de Ruse (Bulgaria), transmite NewsIn.
Aflat in vizita de lucru la Giurgiu, subprefectul de Ruse, Ivan Grigorov, a afirmat ca prin eliminarea taxei de pod va fi sustinut comertul intre cele doua tari.

“Facem un apel prin dumneavoastra, mass media, catre autoritatile din Romania in ceea ce priveste eliminarea sau macar diminuarea taxei de pod. Daca acesta taxa va fi eliminata, comertul intre cele doua tari va creste”, a spus Ivan Grigorov.

La randul sau, administratorul public al judetului Giurgiu, Ionel Muscalu, a declarat, ca Guvernul bulgar ar fi solicitat deja Executivului roman eliminarea taxei de pod peste Dunare.

“Guvernul bulgar a cerut deja, am inteles, Guvernului roman sa elimine taxa de pod. Daca ei au decis acest lucru, este timpul sa facem si noi ceva. Nu se poate sa avem relatii comerciale fara a avea eliminata aceasta taxa de pod”, a spus Muscalu.

Subprefectul de Ruse, Ivan Grigorov, a participat joi, la Giurgiu la o intanire a Grupului Local al Reprezentantilor Agicultorilor din judetul Giurgiu si districtul Ruse, infiintat in urma cu o luna.

Grupul, alcatuit din reprezentanti ai autoritatilor locale, oameni de afaceri si specialisti in domeniul agricol si cel de alimentatie din Giurgiu si Ruse au vizitat sediile a doua firme apartinand producatorilor autohtoni de produse lactate, respectiv o ferma de struti situata in localitatea Rasuceni.

Vizita a avut drept scop stabilirea unor prime contacte in vederea unei eventuale colaborari intre producatorii din Giurgiu si cei din Ruse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri